Security Incident Response

If you think you have or know you have a Security Incident please fill in the form and our experienced Onevinn CSIRT team will reach out shortly.
 
The team has long experience in supporting customers in Incident Response and Compromised Recovery.
 
Keep calm and we will be with you shortly!

Klassificera och skydda epost oavsett enhet

Imorgon drar Microsoft Ignite igång i Orlando och Microsoft beräknas släppa en hel del nya tjänster. Redan under veckan som varit har vi fått nya funktioner för att klassificera och skydda e-postmeddelanden oavsett enhet.

Vi har dels fått nya funktioner i Outlook Web App (OWA) som gör att vi kan klassificera och skydda e-postmeddelanden direkt via webbläsaren. Vi har även fått samma möjlighet till Outlook appen för b.la. iOS som gör det enkelt när vi skickar e-post via iPhone/iPad.
Tekniken som används för kryptering är Exchange IRM med så kallad ”server side encryption” där kryptering/dekryptering sker av Exchange servern. Kraven för att det här ska fungera, är att organisationen använder Unified Labeling och Exchange Online, som tillsammans ger möjlighet att båda klassificera och skydda vår information. Klassificeringen gör att vi tydliggör känsligheten på informationen för mottagarna men också att organisationen får metadata stämplat i mailet som gör att vi kan ta olika åtgärder (DLP) på dessa mail.

image

MIPiPhoneOutlookWhite

I det här exemplet klassificerar jag ett nytt e-postmeddelande från min iPhone och tydliggör för mina kollegor att det är ”Highly Confidential” -information i detta meddelande. Jag ser även till att kryptera e-postmeddelandet med ett skydd som gör att enbart autentiserade användare i vår organisation kan läsa meddelandet. På så sätt skyddar jag informationen mot vanliga användarmisstag, så som att skicka e-post till fel (obehörig) mottagare.

Det finns även möjligheter att via Exchange transportregler baserat på informationsklassifikation/label ta olika åtgärder, exempelvis som att blockera meddelandet att skickas utanför vår organisation.